Z lásky k doplňkům - jak pečovat o kabelky a batůžky

person Autor: Vendulka list : Návody a tipy :
Z lásky k doplňkům - jak pečovat o kabelky a batůžky

Milujete všechny vaše kabelky a přejete si, aby stále vypadaly jako nové? Věnujte jim péči – a kabelky budou vaší chloubou po dlouhou dobu. Trocha té lásky a údržby totiž dokáže s doplňky divy.

Kvalitní materiál jako základ

Kupujte kabelky, batůžky a další módní doplňky, které jsou vyrobeny z kvalitního materiálu. Kvalitní kůže nebo koženka přece jen vydrží déle než levné doplňky s nekvalitním povrchem. 

A jak pečovat o kůži či syntetickou kůži, PU polyureran? Vybavte se správnými prostředky, určenými na daný materiál, které jednou za čas nanesete na povrch kabelky, batohu nebo peněženky. Speciální přípravky totiž nejen pečují, ale také chrání. Ale pozor zapomeňte na pračku, sušičku, bělení i žehlení a chemikálie, mohou narušit strukturu povrchu. Nečistoty jednoduše otřete velmi jemně navlhčeným hadříkem. 

Jak pečovat o korkové doplňky? Velmi jemně navlhčený hadřík zvládne odstranit nečistoty raz dva. Pozor si však dejte na agresivní chemii. Vystačíte si s mírně navlhčeným hadříkem, na odolnější skvrny můžete použít šetrné mýdlo. Platí také to samé jako u syntetické kůže: nepoužívejte pračku, sušičku, bělení i žehlení a chemikálie, mohou narušit strukturu povrchu. 

Ochraňte své favority

Antiprachový obal je ideální ochranou před zaprášením a poškozením vaší krásné společnice. Nebo společnic? Díky obalu bude vaše kabelka, batoh nebo peněženka jednoduše stále jako nová/ý. Můžete ji snadno kamkoli uložit, aniž by jí hrozilo riziko odření. Protože i na uskladnění záleží. Výrobky ze syntetické kůže, polyuretanu i z pravé kůže chraňte před dlouhodobým přímým vystavením slunečnímu světlu při vysoké teplotě.

Nepřetěžujte své kabelky a batůžky

Každá kabelka, taška, i batůžek, by měla nosit vhodný náklad, abyste předešla poškození v důsledku přetížení. Nedělejte z krásného doplňku nákladní auto – i takový aspekt totiž může zkrátit životnost kousku, který nechcete dát z ruky. Díky zatěžování může dojít k poškození interiéru nebo držadel. A to by přece byla škoda. Psaníčka a malé společenské kabelky mívají nosnost maximálně 0,4 kg, klasické typy kabelek do ruky, přes rameno a část crossbody kabelek mívají nosnost do 0,8 kg, plážové tašky a větší shopper kabelky do 1,5 kg. U cestovních a sportovních tašek záleží na jejich velikosti a mohou mít nosnost až do 8 kg. U batůžků záleží také na jejich velikosti, do elegantních kabelkových městských batůžků (které najdete v naší nabídce) nedávejte však více jak 1,5 kg. Můžete také zkontrolovat švy držadel a popruhů, nesmí být silně napnutné. Navíc přetěžování škodí nejen těmto krásným módním doplňkům, ale hlavně i vaší páteři!

Dokonalý úklid

Aby vám kabelka dělala radost po co nejdelší dobu, udržujte ji uklizenou a věnujte péči také jejímu interiéru. Pečujte o vnitřní povrch podle materiálu, který jej tvoří. Pravidelně módní doplněk odprašte a ukliďte – chaos by neměl mít šanci. Pravá dáma své kabelky a batůžky miluje – a rozhodně z nich nedělá skladiště zapomenutých rtěnek, kapesníčků, propisek, ostrých předmětů či jiných drobností, které by mohly doplněk poškodit. Uklizená kabelka navíc podle vědců snižuje stres. Jestli není důvodem také to, že budete mít vše při ruce, namísto typického hledání a šátrání v nekonečném prostoru vaší oblíbené kabelky.

Vnitřní textilní povrchy výrobků čistěte také pouze velmi jemně navlhčenými hadříky.

Střídejte outfity a doplňky

Aby vaše kabelky zůstaly dlouho krásné, prostě a jednoduše je střídejte. Z toho nakonec vyplývá ta největší výhoda a nejdůležitější informace pro vás – vždy je důvod pořídit si novou krásku pro ozvláštnění outfitu a úlevu stávajícím kabelkám a batohům.

Z lásky k doplňkům – protože kabelky a batůžky jsou láska - www.glamperfe.cz

Chraňte své zakoupené výrobky před promáčením, vlhký nebo dokonce mokrý výrobek sušte volně zavěšený na ramínku při pokojové teplotě, nikdy ho nesušte na přímém slunci nebo u tepelného zdroje, mokré skvrny nechte volně usušit.

Užitečná tabulka symbolů, které můžete nalézt na etiketách textilu a dalších módních doplňků. (ke stažení zde: https://www.glamperfe.cz/img/cms/0003143.jpeg)

Symboly pro ošetřování

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec