Korková krása. Doplňky z korku - kabelky, batohy, které překvapí svým vzhledem

person Autor: Vendulka list : Návody a tipy :
Korková krása. Doplňky z korku - kabelky, batohy, které překvapí svým vzhledem

Jsou krásné, příjemné a jedinečné. Korkové doplňky jsou zajímavým materiálovým řešením ve světe módních doplňků. S hrdostí vyprávějí příběh svého přírodního původu, přitom však mohou působit výjimečně a dokonce i luxusně. Jsou vhodné pro každého, kdo se chce jemně odlišit. A také pro toho, kdo podlehne kouzlu doteku přírody ve formě ozvláštnění outfitu – ať už kabelkou, batohem nebo třeba nápaditým korkovým šperkem. 

Milujete hravé a neotřelé doplňky? Vsaďte na korek. Zbožňujete naopak luxusní a elegantní doplňky? Vsaďte na korek. Korkové doplňky patří mezi hity, které si získaly nejedno (módní) srdce. Výhodou je přírodní patina, která nikdy nebude stejná, ale vždy svá, stejně jako materiál, ze kterého korkové doplňky pocházejí – korek. A jako vy. Máte kuráž být sama sebou?

Korková mánie? To není šílenství, to je láska

Z korku je vyráběno téměř cokoli. Kdepak, dávno to nejsou jen nástěnky do dětského pokojíčku. Narazit můžete na korkové kabelky, korkové batohy, psaníčka, náramky, opasky, ale i peněženky, nápadité korkové náušnice nebo dokonce sukně. Společný mají zejména materiál a originální vzhled – ale ani ten samozřejmě nemusí být jasnou volbou pro každého. Líbí se vám korek? Nám rozhodně ano!

Z lásky k přírodě

Korkový materiál, korek, pochází z jemňoučké kůry dubu korkového. Kůra je pravidelně loupána z tohoto statného stromu, činnost je dokonce opakována až dvacetkrát. Kůra z korkového dubu není tvrdá, jako tomu bývá u běžných stromů. Korek je měkký, hebký a poddajný – a právě proto je tu možnost vytvořit z něj například stylovou kabelku či crossbody. Tradici výroby najdete především v Portugalsku, kde jsou z korku vyráběny i další věci – od ozdobných zátek po další doplňky do domácnosti. 

TIP: Jak pečovat o korkové doplňky? Vlhčený hadřík zvládne odstranit nečistoty raz dva. Pozor si však dejte na agresivní chemii. Vystačíte si s vodou a hadříkem, na odolnější skvrny můžete použít šetrné mýdlo. Hotovo!

Kouzlo, které nekončí

Módní kousky z korku mají nesmírné kouzlo – a když jej objevíte, jste pravým adeptem na nošení neotřelých korkových doplňků. A jaké má tento materiál výhody a proč se s výběrem korkové kabelky či šperku nespletete? Korek je voděodolný, takže se rozhodně nemusíte bát vlhkosti, deště nebo snad rozlitého nápoje. Díky svým vlastnostem je také odolný vůči mechanickému poškození, viditelné škrábance jen tak nemají šanci. Materiál je navíc obnovitelný a stálobarevný – zkrátka a dobře: perfektní. A co je to nejlepší na korku? Přece originalita. Vaše kabelka nemusí stát statisíce, aby byla jediná na světě. Každý kousek z korku je jediný na světě. A může být váš. 

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec